Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Πως φτιάχνουμε το Matcha

Το matcha είναι ένα τσάι σε μορφή σκόνης, που είναι δυνατό σε τεΐνη.
Οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν το Matcha με την παραδοσιακή τελετουργία του τσαγιού. Αυτό το τσάι μπορεί όμως να είναι μια εναλλακτική καθημερινή και υγιεινή απόλαυση. Μπορεί μάλιστα να γίνει ένα ενεργειακό ρόφημα με ζεστό ή κρύο γάλα.


Πρόκειται για ένα υψηλού βαθμού ποιοτικό τσάι, τύπου Gyokuro, που έχει μεγαλώσει επί 3 βδομάδες κάτω από σκιά. Το τσάι έτσι γίνεται πιο γλυκό. Στη συνέχεια αφαιρούνται οι μικροί μίσχοι και τα καθαρά φύλλα αλέθονται σε λεπτή σκόνη. Το Matcha είναι εξαιρετικά θρεπτικό, διότι ολόκληρο το φύλλο καταναλώνεται όταν πίνεται.


Οδηγίες χρήσης :

1. Ζεσταίνουμε το νερό στους 80° C περίπου (να μην βράσει).
2. Ρίχνουμε 1/2 - 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό Matcha σε μια κούπα. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και το αναδεύουμε. Όταν το μίγμα γίνει αφρώδες, συμπληρώνουμε με 100ml νερό ή ζεστό γάλα.



Matcha is a green powdered tea with a high caffeine level.
Most people associate matcha with the traditional Japanese tea ceremony, but it can also constitute an alternative healthy everyday habit. It can even be made into a high energy beverage with hot or cold milk.


This variety is produced from high quality Gyokuro tea shrubs that are covered with awnings 3 weeks before harvesting, thus developing a typical sweetness. After plucking, the leaves are stripped from the stem and ground into a fine powder. Matcha is highly nutritious because when you drink it you consume the whole leaf.
Directions:
1. Heat the water to about 80° C (do not let it boil).
2. Put 1/2 - 1 level teaspoon matcha into a mug. Add a little hot water and stir well. When the mixture froths, add another 100 ml of water or hot milk.